top of page
Caută

Bucurie irezistibilă!


E primăvara! Vă încurajez să vă bucurați de harul care-l avem de a ne putea plimba liberi pe străzi și să ieșiți afară din casă și numai pentru motivul mișcării, dacă nu pentru acela de a petrece un timp cu cei din familie. Dacă faceți lucrul acesta într-o seară, pe dealul Ciuperca, când e cer senin și ziua e pe sfârșite, vă veți delecta în fața unui apus de soare splendid și înviorător. Te poți gândi la multe în timp ce vezi o astfel de desfășurare minunată de frumusețe, dar cu siguranță nu poți să nu te gândești la faptul că vezi ceea ce Dumnezeu a spus și a luat ființă.

Când vezi orașul frumos desfășurat înaintea ta și soarele deasupra lui prima impresie este că soarele luminează doar peste Oradea. Ochiul tău nu poate vedea mai departe de…. Ungaria (poate… să zicem) doar că dacă stai bine să analizezi lucrurile, soarele pe care-l vezi apunând la Oradea luminează în același timp toată Europa și formează amiaza coastei de Est a Americii. Apusul nostru este amiaza lor și acest gând mă fascinează profund.

De multe ori credem că „soarele e doar pentru noi”. Suntem egoiști și centrați pe sine. Să nu lumineze și pentru alții, să nu le meargă bine și la alții, doar eu contez, doar nevoile mele contează, mie să-mi dea mărire de salar, de alții nu mă interesează. Gândim așa la locul de muncă, în biserică, cu privire la alte biserici, în familie, cu prietenii. Dumnezeu este generos cu oamenii. Ne lasă să vedem priveliști care-ți taie răsuflarea și noi…. tot cu gândul la noi!

A creat un sistem solar și o planetă care strigă „din toate încheieturile”: „Există Dumnezeu, bucură-te de ceea ce a creat!” La fiecare câțiva zeci de ani când o eclipsă totală apare, aceasta atrage atenția întregii lumi, orice alt subiect sau eveniment produs de om nu se ridică la notorietatea unui astfel de eveniment. Pentru că pur și simplu magnitudinea a ceea ce El a făcut nu poate fi ignorat. Ce este și mai fascinant este că soarele care apune la noi și creează amiază pe coasta de Est a Americii, lasă o urmă în urma lui - reflexia lui pe lună, care să ne aducă aminte că el doar „a luat curba”. Asta ca să ne aducem aminte că în cele mai dificile momente sau în circumstanțe întunecate lumina Lui ne călăuzește pașii.

Bucură-te de lucrurile și oamenii care au luat ființă la „a spus” și „a făcut” al Creatorului. Din asta vine bucuria adevărată. Bucură-te de creație. Bucură-te de oameni. Bucură-te de El care există dintotdeauna!

0 comentarii
bottom of page