top of page
Caută

Codița fructului



Suntem într-o zi în care în contextul botezului, aproape inevitabil ar trebui să ne punem întrebarea: cum stau cu roadele pentru Împărăția lui Dumnezeu? Întrebarea asta nu este o formulă seacă și fără viață, ci este o întrebare esențială pentru orice ucenic al lui Cristos. Ucenicul lui Cristos are capacitatea de a se multiplica, mai devreme sau mai târziu, dacă este pe o traiectorie bună de creștere spirituală. Poate nu te poți lăuda cu un om anume pe care l-ai adus la Cristos, dar uită-te la influența pe care viața ta o are înspre nașterea de noi ucenici. Sigur că Domnul ne cheamă să plantăm sămânța Cuvântului în viața oamenilor și despre mulți nu vom știi decât în cer măsura influenței noastre în viața lor, iar pe acestea le putem numi roade pasive. Dar care ne sunt roadele active? Adică oameni cărora le mărturisim despre Cristos într-un proces de zile, luni, poate ani și vedem creșterea lor în tot acest proces. Poate la un moment dat îi vedem în apa botezului și apoi continuăm împreună cu ei acest proces de creștere.

Mi-a atras atenția săptămâna asta codița unui măr și instantaneu m-am gândit la rolul fiecărei părți în rodire. Sigur că trebuie să păstrăm proporțiile acestui exemplu, dar implicarea activă în rodire înseamnă a avea rolul pe care codița îl are pentru fruct în maturizarea lui. Chiar dacă este un element mic, codița susține fructul în dezvoltarea lui până la maturitate. Prin codiță ajunge seva care este esențială pentru creșterea acestuia. Nu codița produce seva, ci ea este doar canalul prin care fructul se maturizează.

Poate pentru unii această asociere este prea de tot. Mai ales că majoritatea se gândesc la finalul maturizării fructului când codița este înlăturată și tot ceea ce contează este fructul. Așa o fi în lumea fizică, dar chiar și în lumea fizică, ceaiul de codițe de cireșe, sau altceva este foarte benefic pentru trup. Până la urmă asocierile au limitările lor, dar ca și rol, acesta este rolul nostru de a fi implicați în rodire activă.

Cum stai deci, cu roadele pentru Împărăție? Este vreunul din apa botezului, acolo, urmare a mărturiei/influenței tale ca și ucenic al lui Cristos? Nu-ți fie greu să iei rolul codiței care este canalul sevei și susținerea pentru maturizarea fructului!


0 comentarii
bottom of page