top of page
Caută

De ce aici? De ce acum?


Azi este despre comunitate, viziune și strategie.

Biserica lui Isus Cristos nu este o firmă, ci este o comunitate spirituală însuflețită de Duhul Sfânt care a venit să locuiască în ucenic pentru a-L împuternici în acest proces de restaurare a chipului lui Cristos în om. Comunitatea spirituală trece dincolo de interesele personale sau de grup, nu are interese politice sau economice. Dar biserica este mai mult decât o simplă comunitate spirituală, ea este o comunitate spirituală însuflețită de Duhul Sfânt. Dacă n-ar fi așa, ar putea fi orice altă comunitate al oricărei alte spiritualități străine de Dumnezeu. Însuflețirea Duhului este cea care produce și generează transformarea în om. Însuflețirea Duhului e cea care dă îndemnuri inimii să se schimbe. Însuflețirea Duhului este sistemul de alertă pentru săgeți arzătoare, pentru orice care vine de la firea pământească și care mai apoi dă resurse omului pentru a lupta cu firea pământească și îndemnurile ei.

Mai departe, această comunitate este coagulată de o viziune. Adică un mod specific ei în care împlinește misiunea lui Cristos de a face ucenici. Viziunea arată o imagine spre care mergem, pe care ne-o dorim împlinită în comunitate. Imaginea organismului de care tot vorbim este posibil să fie văzută în anumite momente sau situații, dar aceasta trebuie să se manifeste în mod plenar și tot timpul, nu doar circumstanțial. Un organism are în primul rând un sistem de coordonare - Cristos prin Duhul Sfânt. Apoi, el se mișcă într-un mod coordonat, nu împrăștiat. Cu diversitate, dar în unitate. Însuflețirea Duhului se întâmplă și la nivel de mădular, acesta fiind coordonat pentru a împlini nevoile trupului pentru binele trupului. Această imagine a organismului este o viziune specifică prin care împlinim misiunea lui Cristos.

În ceea ce privește strategia, aceasta are rolul de a pune în practică imaginea înspre care ne îndreptăm. Aceasta are de-a face cu modul efectiv în care viziunea se reflectă în toate aspectele organismului. De exemplu, pentru ca un organism să rămână viu, acesta are nevoie de sânge să transporte nutrienții în cele mai mici părți ale lui, iar aceasta se realizează cu ajutorul venelor. Dar toate acestea sunt într-o coordonare perfectă, altfel viața încetează să mai existe.

Haideți să fim acea comunitate spirituală însuflețită de Duhul Sfânt care împlinește în mod specific misiunea primită de la Cristos și căreia nu-i este frică sau rușine să vorbească despre faptul că avem o strategie pentru ca misiunea Lui să se împlinească.

0 comentarii
bottom of page