top of page
Caută

Două lucruri


Dacă ar fi să sumarizăm într-un fel aceste săptămâni de post și rugăciune ar fi asemănător cu modul în care Neemia și poporul reconstruiau zidurile: cu sabia într-o mână și în cealaltă mistria. În cazul nostru această imagine se aplică în felul următor: cu ochii la revenirea lui Cristos și cu mărturia pe buze. Suntem chemați să fim martori ai Lui care au privirile ațintite spre cer.

Când ne ațintim privirile spre cer îi producem multă plăcere Domnului. Imaginează-ți… Cristos a spus: „mă duc să vă pregătesc un loc…”. Aceasta nu este numai o exprimare minunată a dragostei Lui pentru noi, dar El ne-a făcut de cunoscut lucrul acesta pentru a sădi în noi această perspectivă a casei cerești, a veșniciei împreună cu El. Faptul că avem un rost în această viață, că avem o destinație (în această călătorie), este crucial pentru viața noastră. Aproape toți am avut la un moment dat aceste întrebări: de unde vin? încotro merg? care-i sensul vieții? Unii am primit răspuns la ele în cuvintele lui Isus și în această perspectivă pe care El ne-a dat-o. Alții, în continuare trăiesc și fără această perspectivă și fără răspuns la întrebări! Cristos ne cheamă ca în mijlocul întrebărilor fără răspuns să ne bucurăm, să privim și să tânjim după acel loc pe care El îl pregătește. Perspectiva casei cerești te eliberează de presiunea lipsurilor pământești și te ajută să-ți dezlipești inima de lucrurile acestei lumi.

Dar cu ochii spre cer nu trebuie să uităm misiunea pe care o avem, pentru că perspectiva cerului ne motivează la această misiune. Suntem martori ai lui Cristos și aceasta se vede prin înțelegerea responsabilităților noastre în familie, în biserică și în societate. Mărturia care vine din cunoașterea responsabilităților noastre este completată de mărturia cu gura, cu îndrăzneală, a Evangheliei lui Isus Cristos. O viață de mărturie trebuie să fie neaparat completată de mărturia spusă. Aceasta aduce glorie lui Dumnezeu și-l ajută pe om să înțeleagă inima lui Dumnezeu pentru el.

Două lucruri deci, după această perioadă, spuse în mai multe feluri: privește spre cer și privește spre alții. Nu uita de cer, nu uita de oameni. Tânjește după cer și iubește oamenii!

0 comentarii
bottom of page