top of page
Caută

Dragostea neînțeleasă!



Cum înțelegem azi dragostea lui Dumnezeu? Prima greșeală pe care o facem este că încercăm să o înțelegem în comparație cu ceva: fie cu faptele noastre bune, fie cu cele rele. Comparația cu oricare dintre acestea este total greșită pentru că de fapt nu există termen de comparație. Trebuie să plecăm de la premiza că nu putem înțelege dragostea lui Dumnezeu, iar gestul de a o compara nu este altceva decât o încercare palidă de a încerca acest lucru.

În primul rând, vom cădea în ridicol să credem că dragostea lui Dumnezeu se manifestă atunci când noi facem bine. Și aici vorbesc despre mentalitatea aceea care încearcă să „cumpere” dragostea sau bunătatea lui Dumnezeu prin astfel de fapte. De fiecare dată când datorită faptelor noastre bune avem așteptarea ca Dumnezeu să fie, să se comporte la schimb cu noi, nu facem altceva decât diminuăm (micșorăm) dragostea de care Dumnezeu este capabil! Pe de altă parte, Biblia ne învață că faptele noastre bune (care vine din dorința noastră egoistă) nu sunt altceva decât o haină mânjită.

În al doilea rând dacă ne uităm comparativ la dragostea lui Dumnezeu și la faptele noastre rele, aici descoperim cu adevărat profunzimea acestei Dragoste, pe care n-o putem înțelege. Am citit recent episodul în care chivotul de aur a fost declarat eliberatorul din Egipt. Câtă nerușinare! Câtă desconsiderare la adresa lui Dumnezeu! Și acesta a fost doar unul din multele episoade de acest gen de care Dumnezeu a avut parte… și încă are parte din partea oamenilor. Cine poate înțelege această Dragoste? Nu omul! Da, Dumnezeu pedepsește o parte din popor tot ca o manifestare a dragostei Lui și probabil aici ne este greu să înțelegem dragostea Lui. Pentru că dragostea noastră avem tendința să o împărțim în două: ce facem pentru cineva și ce nu facem unei anumite persoane. Dar dragostea lui Dumnezeu se manifestă dincolo de aceste două aspecte. Dragostea lui Dumnezeu se constituie și din ceea ce îndură, suferă și pentru cât timp. Pentru că dragostea lui Dumnezeu s-a manifestat față de noi, pe când noi încă eram păcătoși și nu meritam dragostea Lui, pe când eram cu pumnul întins spre cer în rebeliune față de El. Și dragostea Lui se arată în zilele noastre prin faptul că este gata să-i aștepte pe unii care mai trebuie să se întoarcă spre El, cu toate că în tot acest timp răutatea altora se arată în cele mai cumplite forme în lumea de azi.

Tu, copil a Lui, bucură-te de dragostea lui Dumnezeu și în momentele în care nu o înțelegi și mai ales în momentele în care ai impresia că ea nu se manifestă. Atunci ești de fapt în brațele Lui!


0 comentarii
bottom of page