top of page
Caută

Identifică-ți harul…




Avem multe vorbe despre har. Una dintre vorbe se referă la har, în sensul de hăruit, de om care are daruri sau un anumit dar. Dar nu la acesta vreau să fac referire chiar dacă și acesta ar putea fi un scop excelent pentru 2024. Harul în definirea lui teologică se referă la o aplecare a milostivirii, prieteniei și dragostei lui Dumnezeu asupra omului. Și pentru că „pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi” asta înseamnă că noi am primit ceva ce nu meritam, aceasta este harul în cea mai pură formă a lui. Beneficiind de el de la Cristos ne poziționează pe noi în două moduri.

Primul este modul în care dăm mai departe ceea ce am primit. Să ne înțelegem, nu din puterile noastre, ci din izvorul harului care este Cristos. Arată har celor din jurul tău. Dacă cel de lângă tine merită să te porți drept cu el pentru ceea ce a făcut, acordă-i har. Dacă copilul tău se luptă cu o administrare a timpului sau a resurselor sau a telefonului defectuoasă, acordă-i har explicându-i lucrurile nu doar aplicând pedeapsă imediată. Învață-l să vadă imaginea de ansamblu și acordă-i har (timp) să se comporte la nivelul acestei imagini de ansamblul. Dacă prietenii tăi, colegii tăi, vecinii tăi au un comportament nepotrivit acordă-le har prin faptul că nu răspunzi cu aceeași monedă. Dacă cineva te vorbește de rău, acordă-i har tăcând când ai putea face la fel și comportându-te ca și cum el numai de bine te vorbește. Când șeful tău te-a uitat de la mărirea de salar, acordă-i har dând tot ce ai mai bun în munca pe care o faci. Când soția ta/soțul tău nu înțelege tensiunile de la locul tău de muncă și vrea să te comporți ca și cum nu ai fi fost „călcat(ă)” în picioare în ziua respectivă acordă-i har explicându-i cu calm lucrurile prin care treci.

Pentru că al doilea mod este să identifici harul (de la Cristos) pe care alții îl au față de tine. Dacă soțul/soția ta nu urlă la tine pentru că ești insensibil(ă) față de problema de la servici, se numește har. Dacă ești adolescent/tânăr și acțiunile părinților ți se par normale și crezi că totul ți se cuvine, amintește-ți că este har faptul că ei se dedică tot mai mult deși pretențiile tale sunt parcă tot mai mari. Dacă ești șef și te întrebi de ce oamenii sunt dedicați chiar dacă le este tot mai greu să-și plătească facturile, adu-ți aminte de harul lui Dumnezeu și dă-l mai departe. Dacă citești aceste rânduri și ești convins de Duhul Sfânt să faci anumite schimbări în viața ta, atunci înseamnă că Dumnezeu îți șoptește: harul Meu își este de ajuns… atât pentru tine, cât și să-l poți da mai departe. Trăiește cu har în 2024!

0 comentarii
bottom of page