top of page
Caută

Imaginea unității!


Această nouă ocazie când stăm la Masa Domnului ne pune în față această experiență unică a unității ucenicilor lui Cristos. Desigur că putem experimenta în multe feluri această unitate, dar atunci când stăm la masă cu El este ceva unic, pentru că ne aduce aminte de barierele pe care El a trebuit să le dărâme pentru ca în trupul Lui să-și găsească locul nu doar poporul evreu, ci și neamurile, nu doar o anumită categorie socială, ci toate, nu doar cei învățați, ci și oamenii simpli, nu doar bărbații, ci și femeile, nu doar cei care au din belșug, ci și cei care duc lipsă, nu doar cei sănătoși, ci și cei bolnavi, nu doar cei maturi spirituali, ci și copiii spirituali. Cu toții ne regăsim și ne vedem la Masă, ne vedem atât unii cu alții, cât și pe El, Răscumpărătorul și Mântuitorul nostru.

Doar El poate aduce acest moment unic al unității ucenicilor Lui, când cu aceeași privire ne vede pe toți acolo unde suntem, cu starea spirituală cât și sufletească în care suntem, cu poverile și bucuriile noastre, cu frământările și împlinirile noastre. El face această lucrare extraordinară de a ne aduce pe toți la Masă. El ne aduce la Masă ca să ne împăcăm, dacă este cazul. El ne aduce la masă ca să ne iertăm unii pe alții, dacă este cazul. El ne aduce la Masă ca să discutăm unii cu alții și astfel vorbirea noastră să fie o mărturie pentru lume că suntem ai Lui și că în El suntem uniți. El ne aduce la Masă ca să ne exprimăm bucuriile și să ne bucurăm unii de alții. El ne aduce la Masă că să împărtășim unii cu alții și cu El nevoile și probleme noastre. El ne aduce la Masă ca să ne aducem aminte că nu suntem singuri, că avem sprijin unii în alții și în El. El ne aduce la Masă ca să ne aducem aminte că datorită Lui suntem la aceeași masă și fără El am fi în război unii cu alții.

Așa că azi, la Masă, privește la Cristos, privește la frații și surorile tale în Cristos, în timp cel El ne privește și ne așteaptă… la Masă!

0 comentarii
bottom of page