top of page
Caută

Individual și comunitar



Suntem într-o perioadă în care cred că Domnul vrea să ne conștientizeze de importanța comunității. Seria de predici din Epistola către efeseni, unirea noastră în această perioadă de post de 21 de zile și săptămâna trecută de rugăciune împreună, sunt toate în direcția aceasta: suntem o comunitate a lui Cristos cu un rol bine stabilit de El. Participarea noastră împreună în astfel de momente este exprimarea apartenenței la această comunitate.

Deși sunt unii oameni care înțeleg prin comunitate faptul că se pot ascunde în mulțime, nu acestea sunt beneficiile apartenenței de o comunitate. Beneficiile se răsfrâng asupra ta (și asupra comunității), atunci când înțelegem rolul fiecăruia în comunitate. Unul din rolurile noastre este schimbarea noastră! Adică cel mai mic agent care produce schimbare într-o comunitate este individul. Când mai mulți indivizi sunt transformați de Cuvânt, atunci se întâmplă o schimbare în comunitate.

De aceea întrebarea primară e: cum ești tu transformat în asemănarea lui Cristos? Pentru că transformarea ta se va răsfrânge și asupra comunității. Am citit săptămâna asta în Evanghelia după Matei: „Când S-a coborât Isus de pe munte, multe noroade au mers după El…”. Sunt și astăzi mulți cărora le place să stea în proximitatea lui Isus. De ce nu? Te simți bine, poate chiar încurajat, poate te alegi și cu mâncare, mai cu o învățătură (cu care „să-i dai în cap” soției/soțului). E bine în proximitatea lui Isus. E confortabil să vii la biserică, muzică bună, predică bună, conștiință liniștită. Dar textul ne spune mai departe… „Și un lepros s-a apropiat de El, I s-a închinat și I-a zis: Doamne, dacă vrei poți să mă cureți.” Transformarea are loc la nivel de individ. Leprosul acela a știut că poate sta mult și bine în proximitatea lui Isus fără ca starea lui să fie schimbată.

Astfel, aceste 21 de zile de post și rugăciune sunt pentru tine, spre binele comunității. Ce ți-a vorbit ție Domnul? Cum te-a inspirat El? Ce transformare experimentezi tu? În ce mod îți îndeplinești tu rolul în comunitate? Bucură-te când auzi transformare în comunitate, dar și întreabă-te în ce domenii ești tu provocat să te schimbi? Care-i nevoia ta și ce faci cu ea? Rămâi ascuns în mulțime sau îl cauți pe Isus, I te închini și-i ceri ajutorul?

0 comentarii
bottom of page