top of page
Caută

Iubirea creatoare




„Că din iubire lumea e creată / Se vede după frumusețea ei / Că dragostea e implicată / În tot ce făptuim mai cu temei” – sunt versurile unei cântări mai vechi peste care am dat zilele acestea. Versurile poetice care cuprind un adevăr de necontestat pentru cei care vor să-l vadă – anume că Dragostea este cea care generează și susține viața. Oare cum ar fi lumea aceasta dacă El nu ne-ar iubi? Aceasta nu-i o întrebare care s-o tratăm într-un mod superficial și obișnuit, ci una care să ne dea sens vieții.


Să ai parte de cea mai mare ură din partea celor pe care i-ai creat, să fii respins și expulzat din școli, manuale, cărți, știință și istorie și în continuare să mai ai răbdare, să-Ți fie batjocorit Numele și luat în derâdere, să fii respins pentru că este mult mai ușor să credem invențiile noastre decât măiestria creativității Sale… asta înseamnă dragostea divină a Creatorului.

Iubirea Tatălui e cea care a rostit în ființă acest Univers vast și minunat, cât și Pământul aceasta cu toate minunățiile de pe el; cu scopul de a-Și arăta această dragoste ființelor create. Toate acestea și multe altele ce se puteau menționa pentru ca să înțelegem că lucrurile trainice și temeinice au la baă dragostea, iar asta ar trebui să ne învețe că singurele lucruri care contează în viața aceasta și care sunt temeinice sunt cele care le facem cu iubire. Într-o lume care devine tot mai gri, egoistă și lipsită de compasiune suntem chemați să ne implicăm, dar nu oricum, ci imitând Dragostea care ne ține și pe noi în picioare.


Pentru că fără această Dragoste ne degradăm, ne stingem și ne îndepărtăm într-un mod iremediabil de Cel care a făcut posibilă apropierea noastră de Creator. De asta ne aducem aminte ori de câte ori când stăm la Masa Domnului. Jertfa lui Cristos este cel mai puternic act de iubire care ni s-a arătat pentru că prin el am fost răscumpărați. Onorează-L iubind!

0 comentarii
bottom of page