top of page
Caută

Pregătit pentru ascultare


Dintr-un punct de vedere am putea împărți viața aceasta în două categorii: pregătire pentru a face ceva și facerea acelui lucru. Ne pregătim în școala primară ca să ajungem în gimnazială, iar aici ne pregătim pentru examenul de capacitate care ne duce mai departe la liceu și tot așa. Ne pregătim la un curs de croitorie pentru ca mai târziu să ne apucăm de făcut haine. Ce înseamnă pregătirea? Acumularea de suficiente informații, pentru ca atunci când ne vine rândul să îndeplinim ceea ce am învățat, să fim în stare să facem acel lucru. Dintr-un anumit punct de vedere viața aceasta este o pregătire pentru cea care urmează. Interesant că tocmai oamenii de știință care se pregătesc cel mai intens în viața aceasta (majoritatea ca să demonstreze că nu există Dumnezeu) sunt și cei mai mare contestatari ai faptului că după viața aceasta există viață. Dar discuția asta e mult prea lungă pentru un editorial…

Două din versetele din Luca 21 mi-au atras atenția mai mult ca altă dată: „Țineți bine minte, să nu vă gândiți mai dinainte ce veți răspunde, căci vă voi da o gură și o înțelepciune căreia nu-i vor putea răspunde, nici sta împotrivă toți potrivnicii voștri”. Interesant că într-o viață în care ne pregătim, Cristos ne spune: există un moment pentru care nu trebuie să vă pregătiți. Accentul este pus pe „țineți bine minte”. Adică în timp ce vă pregătiți pentru diferite lucruri în viața aceasta și în timp ce identificați vremurile în care trăiți (citiți întreg capitolul 21), NU UITAȚI că este un lucru pentru care nu trebuie să vă pregătiți: ce veți spune celor care vă vor testa credința.

Chiar dacă unora li se pare ciudat ca Domnul să ceară să nu ne pregătim pentru acel moment, ascultarea și împlinirea cerinței Domnului nu este altceva decât manifestarea dependenței noastre de El și recunoașterea că sunt momente în viață când resursele noastre nu sunt suficiente, oricât de mult ne-am fi pregătit pentru ele. Dacă îi să ne pregătim pentru ceva, ar fi să învățăm să discernem glasul Domnului când ne va da să spunem ceea ce potrivnicii noștri nu vor putea contracara.

0 comentarii
bottom of page