top of page
Caută

Pregătit și folosit!




Evanghelistul Luca este extraordinar. A fost un om obișnuit, tocmai că să ne putem identifica cu el, dar care a fost transformat de întâlnirea cu Cristos; așa de mult încât ceea ce a primit de la Dumnezeu: abilități, personalitate le pune în slujba Lui. A fost doctor, asta însemna că era meticulos, atent la detalii, preocupat de toate aspectele și toate acestea le pune la dispoziția lui Dumnezeu pentru ca sub îndrumarea Duhului Sfânt să scrie Evanghelia care-i poartă numele. Asta spune al treilea verset al scrierii lui - „am făcut cercetări cu deamănuntul asupra tuturor acestor lucruri de la obârșia lor”. În pregătirea căii Domnului, atenția și meticulozitatea lui Luca ajută la formarea imaginii de ansamblu asupra a ceea ce s-a întâmplat atunci când nemurirea a întâlnit temporalitatea.

La fel ca Luca, talentele, abilitățile, personalitatea ta pot să-și găsească loc în istoria lui Dumnezeu. Mă gândesc că Luca a avut și el momentele lui de frustrare față de înclinațiile lui. Poate de multe ori era insistent cu cei din jur legat de detalii și amănunte, iar asta putea isca neplăceri cu cei din jur, dar acelea erau momentele lui de pregătire pentru cea mai importantă scriere a vieții lui. Poate de multe ori s-a întrebat: „Doamne, eu de ce sunt așa, că-i enervez tot timpul pe ceilalți?!” Dar când l-a întâlnit pe Cristos, această meticulozitate a lui a devenit un lucru valoros pentru ceea ce Dumnezeu avea de lucru cu el.

Nu este loc de comparație, nici de competiție între noi. Modul în care suntem construiți își poate găsi locul în istoria Lui. Poate ești încă în perioada de pregătire, nu dezamăgi, așa lucrează El. Ceea ce Dumnezeu ți-a dat poate avea un impact atunci și doar atunci când misiunea vieții tale este misiunea Lui.

0 comentarii
bottom of page