top of page
Caută

Quirinius




Ce-i cu titlul acesta? Nu suntem în perioada romană! Quirinius este scris în Biblie - oricât de bizar ar părea sau lipsit de importanță. Încă sunt oameni care vorbesc despre Biblie ca despre o carte de povești și basme. În pregătirea sărbătorii nașterii Mântuitorului este bine să ne aducem aminte că Biblia este veridică și din punct de vedere istoric. Aceste detalii nu sunt la întâmplare culese și scrise sub inspirația Duhului Sfânt de autorii Evangheliilor.

Într-o lume în care minciuna este echivalentă cu gura de aer și amestecul dintre minciună și adevăr este tot mai frecvent și mai periculos, trebuie să afirmăm adevărul și să rămânem ancorați în el. Cercetările lui Luca de atunci ne dă nouă stabilitate că ceea ce citim în Biblie despre Cristos este un adevăr istoric de necontestat! Quirinius ne ajuta tare mult la asta :).

Pregătește-te deci de sărbători având o fundație sigură: venirea lui Cristos nu este o poveste din trecută inventată de unii pentru a manipula pe alții. Minciuna negării lui Cristos vine tocmai din gura lui satan. Orice încercare de a diminua importanta lui Isus în istorie nu este altceva decât încercarea diavolului de a păcăli cât mai mulți oameni. Bucuria noastră ancorată într-un adevăr istoric de necontestat trebuie transmisă la cât mai mulți de aceste sărbători (și nu numai).

Cristos a trăit printre personaje reale ale vremii lui și a venit în realitatea noastră pentru a răscumpăra personajele reale de atunci și de acum. „Slavă Lui în locurile preaînalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui!” Primește pacea siguranței adevărului pe care El l-a trăit și l-a întrupat!

0 comentarii
bottom of page