top of page
Caută

Libertate sau libertăți
Intrăm într-o fază a viețuirii noastre pe acest pământ în care apreciez eu că se va vorbi tot mai mult și tot mai des despre libertate și libertăți. Interesant, acum la 30 de ani de la eliberarea de sub comunism (a noastră și a altor țări din Estul Europei), vom reveni din nou la discuțiile și frământările asupra acestui subiect. Situația per ansamblu este cu totul alta decât a fost atunci, dar se pare că această discuție este mereu actuală. Pe bună dreptate, de altfel, pentru că libertatea este ceea ce am primit de la Însuși Creatorul nostru.


Se va vorbi tot mai mult nu pentru că până acum nu trebuia (să se vorbească), ci pentru că din păcate vorbim despre lucruri doar atunci când acestea se înrăutățesc. Până la urmă asta este prima mare binecuvântare a libertății date de Cristos: să alegem corect, la momentul potrivit! La fel cum, în contrast, amânarea e cea mai proastă decizie a libertăților pe care noi ni le oferim.


Oamenii fac legi care să protejeze libertățile individului și pentru ca mai apoi să le încalce în numele unui bun comun „superior”. Libertățile date de om pot fi de ajutor în aceeași măsură în care ele pot deveni la un moment dat total nefolositoare sau cel puțin nebăgate în seamă de nimeni.


În contrast cu aceste libertăți este libertatea adusă de Cristos în viața celui care îl face Domn și Mântuitor. Libertățile oamenilor sunt înrobitoare. Libertatea adusă de Cristos e transformatoare. Libertatea dată de Cristos trebuie asumată pentru că ea poate aduce restrângerea libertăților omenești. De ce este așa?… pentru că libertatea în Cristos este superioară și este o valoare a Împărăției Lui. Diavolul ne minte cu faptul că ne oferă libertăți (omenești), pe când libertatea lui Cristos ne eliberează cu adevărat. De aceea, amenințarea pierderii libertăților omenești nu trebuie să ne sperie, ci mai degrabă să tremurăm dacă nu ne mai bucurăm de libertatea față de păcat pe care Cristos ne-o oferă.


Astfel, în aceste vremuri, mai degrabă decât să ne întrebăm ce libertăți avem sau nu și care ne sunt încălcate sau nu, (nu că lucrul acesta n-ar fi important), dar mai important este dacă suntem liberi în Cristos. Libertatea adusă de Cristos e cea care rămâne cu noi chiar și prin aceste vremuri tulburi și pline de necunoscut. Bucură-te de libertatea în Cristos.

0 comentarii

Comments


bottom of page