top of page
Caută

„Timpul cerului” și fusul orar




Pe cum trec zilele și mă uit la ceasul care indică ora României, îmi dau seama că ora din România mă afectează tot mai puțin. La ce mă refer? La ceea ce se numește diferența de fus orar și modul în care ea ne afectează când e o diferență mai mare de 5-6 ore. În primele zile de când intri într-un alt fus orar ești forțat să trăiești după timpul locului, timp în care trupul tău funcționează de fapt după timpul de acasă. Cam după o săptămână influența timpului de acasă scade considerabil, trupul se adaptează la timpul nou în care ești și te poți uita toată ziua la ora de acasă, că nu te mai afectează.

Oare noi după ce „timp” funcționăm? Care este timpul nostru de acasă? (Și nu mă refer la geografie). Când Cristos ne-a încredințat misiunea Lui atunci când s-a înălțat la cer și L-a trimis pe Duhul Sfânt, ne-a setat de fapt viața după „timpul cerului”. Practic noi după acel timp trebuie să funcționăm! Acel timp trebuie să ne determine acțiunile, deciziile, sentimentele, totul! Ne-am obișnuit așa de mult cu timpul de pe pământ că atunci când ne uităm la „timpul cerului” nu ne mai afectează. „Timpul cerului” ar trebui să seteze funcționarea noastră!

Ce este „timpul cerului” sau „fusul orar” al lui Dumnezeu? Este urgența misiunii Evangheliei! Ucenicii înțeleg misiunea Evangheliei, dar conștientizează și urgența îndeplinirii ei. Ucenicul nu se încurcă cu treburi nenecesare, ci viața lui funcționează urmărind un singur fus orar, cel al cerului. La fel cum fusul orar te afectează în așa fel încât interiorul îți spune că trebuie să dormi, iar exteriorul îți spune să te bucuri, la fel „timpul cerului” trebuie să ne seteze starea, preocupările, acțiunile, sentimentele și tot ceea ce suntem.

Ucenicul are setat „timpul cerului” ca fiind timpul de acasă. În rest, el este într-o călătorie, într-o perioadă de administrare a resurselor primite care trebuie maximizate pentru „timpul cerului”. Revino la „fusul orar” setat de El atunci când ai acceptat misiunea Lui - urgența misiunii Evangheliei. Evanghelia trebuie predicată la toate națiunile pământului. Începe în casa ta, între prietenii tăi, între vecini, la locul de muncă, oriunde călătorești șiii… pentru unii dintre noi - probabil vă cheamă să vă părăsiți locul confortabil pentru un alt fus orar geografic, dar cu siguranță pe „fusul orar” al lui Dumnezeu.

0 comentarii
bottom of page