top of page
Caută

Trecut, dar actualCând Crucea s-a ‘nălțat între cer și pământ

A fost momentul când toată furia legii și greutatea păcatului

S-a așezat pe umerii lui Cristos

A fost momentul părăsirii de către Tatăl

A fost momentul zdrobirii datorită fărădelegii noastre

A fost momentul apăsării și al desconsiderării.

Dar Dumnezeu…

Un simplu salut: „Cristos a înviat!” înseamnă puțin dacă nu înțelegem că el este doar vârful aisbergului. Pentru ca acest salut să aibă formă, conținut și valoare, Cristos a trebuit să treacă prin părăsire, zdrobire, desconsiderare și judecată la cote și intensități pe care noi oamenii nu le-am fi putut și nu le vom putea vreodată înțelege sau experimenta.

De aceea, acest adevăr „Cristos a înviat” merită a fi repetat nu doar o dată pe an, ci în fiecare zi. Valoarea jertfei Lui nu are termen de comparație. Nu poate fi substituită cu nimic pentru că însăși Cristos ne-a substituit pe noi.

Înțelegi tu acest adevăr? Îl înțelegi cu mintea doar, sau ai fost zdrobit de acest adevăr? Mulți sărbătoresc ceea ce este în calendar, fii dintre aceia care sărbătoresc ceea ce este în inimă. Bucură-te ca și cum s-ar fi întâmplat ieri, pentru că din punctul lui Dumnezeu de vedere n-au trecut de altfel, decât 2 zile. Bucură-te ca și cum viața ta depinde de acest adevăr, pentru că așa și este. Bucură-te de faptul că natura ta poate fi schimbată în El. Bucură-te pentru că El nu a murit pentru ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce suntem fără El - incapabili de a ne rezolva problema despărțirii definitive de Tatăl. Bucură-te pentru că astfel faci parte din „sămânța de urmași” pe care o vedea Isaia (cu 700 de ani înainte de jertfa Lui) care făcea parte din „rodul muncii sufletului Lui”. Caracteristica urmașilor lui este că se bucură de harul nemeritat de care au parte și nu-l desconsideră prin nerecunoștință Cristos a înviat! Bucură-te de acest adevăr!

0 comentarii

Comments


bottom of page