top of page
Caută

Turn de scăpare!

Cum Îl cunoști pe Domnul? Adică cine este El pentru tine? În percepi ca fiind foarte strict sau foarte permisiv sau plin de dragoste sau distant? Mulți își formează o percepție greșită despre cine este Dumnezeu din modul în care au fost crescuți în familie sau din contextul în care au crescut. Pentru alții, percepția despre Dumnezeu s-a format din tradiția spirituală auzită de la înaintașii lor. Indiferent care ar fi sursa, dacă nu-L cunoaștem pe Dumnezeu Bibliei atunci avem o percepție distorsionată.

Psalmistul ne prezintă o astfel de imagine a lui Dumnezeu, pe care trebuie să-L cunoaștem, când spune că în locul unde El împărățește, El este cunoscut ca un turn de scăpare (Psalmul 48:3). Asta-i o imagine corectă despre Dumnezeu pe care trebuie să o descoperim apropiindu-ne de El: El este un turn de scăpare.

Turnul de scăpare era locul unde cel neprihănit fuge și găsește adăpost (Proverbe 18:10). Turnul de scăpare este locul de adăpost atunci când cel rău te urmărește, atunci când ești nedreptățit, marginalizat, părăsit, respins sau îndepărtat. De aceea nu-ți mai căuta adăpostul, ajutorul și scăparea în ceea ce pot face oamenii, ci recunoaște că El este turnul de scăpare. Mulți se întreabă cum ar putea să-i facă pe plac Domnului - uite un mod - găsește-ți adăpostul și sprijinul în El cu tot ceea ce ești. Imaginea prezentată de psalmist ne arată că cei mai apropiați de El așa Îl știu, așa se raportează la El, asta-i percepția lor despre El - că El este un turn de scăpare. Dacă nu-L cunoști în această dimensiune înseamnă cu nu ești suficient de aproape de El.

De aceea, atunci când treci prin dificultăți și nu știi la cine să alergi, apropie-te de El și-L vei descoperi ca un loc al siguranței și împlinirii. Aceasta nu este o spiritualizare, ci o realitate de care fie te bucuri, fie pur și simplu n-o experimentezi pentru că nu ești suficient de aproape. Vei descoperi pacea și liniștea turnului de scăpare doar în măsura în care te vei apropia de El. Apropie-te, deci!


0 comentarii
bottom of page