top of page
Caută

Zile care trec…




Dacă te-ai bazat pe faptul că la Domnul o zi este ca o mie de zile, gândindu-te la această ultimă zi din an, atunci dă-mi voie să te dezamăgesc: doar El poate asta, noi nu! Adică dacă crezi că o să poți cuprinde într-o zi evaluarea unui an întreg… îți urez succes, dar nu se poate. De aceea ce învață Scriptura să răscumpărăm zilele, adică în fiecare zi să ne uităm la timpul care s-a scurs și să vedem cât de bine am utilizat timpul care ni s-a dat (vezi Efeseni).

Poți totuși să te uiți la anul care a trecut din câteva perspective. Prima perspectivă ar fi: câte zile obișnuite ai avut? Acuma, nu mă refer la zilele așa numite de noi plictisitoare, ci câte zile ai avut o rutină bună. Zile obișnuite în care programul zilnic n-a fost întrerupt de vești rele, situații neprevăzute sau adaptări de moment. Chiar dacă au fost zile tensionate, totuși a fost o zi obișnuită să te trezești în patul tău de acasă, să îți duci copiii/nepoții la școală, să mergi la serviciu, să mergi la întâlnirea de grup mic, să poți veni la întâlnirile bisericii. N-au fost lucruri care să întrerupă funcționarea normală a zilei. Care ar fi opusul? Păi, caută-i (că poate sunt și printre noi) pe cei care au trebuit să petreacă o noapte sau mai multe la spital, caută-i pe cei care n-au avut să-și plătească chiria sau rata, caută-i pe cei care n-au știut ce o să mănânce mâine, caută-i pe cei care au avut accident cu mașina, pe cei care sunt într-o continuă tensiune cu cei din familie/prieteni, caută-i pe cei care și-au pierdut pe cineva drag, caută-i pe cei care sunt singuri, caută-i pe cei care stau de ani de zile la pat și multe alte situații care au ieșit din obișnuit și pe deasupra tuturor caută-i pe cei care nu-l cunosc și nu au o relație cu Cristos. Cât de lipsită de perspectivă poate fi acea viață într-o lume a veștilor proaste!?

Dintr-un alt unghi din care poți privi anul care a trecut este să vezi câte zile te-au costat luni sau ani. Adică, câte decizii ai luat și astfel ți-ai oprit procesul de creștere a imaginii lui Cristos în tine? Câte zile ți-au amânat dezvoltarea relațiilor sănătoase cu cei din jur pentru simplul fapt că n-ai vrut să ierți sau n-ai vrut să restaurezi o relație? Câte zile din acest an încă te costă luni sau ani?

Pentru noul an răscumpără vremea. Fă din fiecare zi o zi obișnuită de evaluare a modului în care administrezi timpul. Fă mici evaluări în fiecare zi, săptămână și lună pentru ca la sfârșitul lui 2024 să nu te mai trezești că vrei ceea ce numai Dumnezeu are: capacitatea a o mie de zile într-o zi. Noi oamenii așa funcționăm și așa vom funcționa mereu, așa după cum Creatorul ne-a întocmit! Mult har, pace și binecuvântare cu multă evaluare în 2024!

0 comentarii
bottom of page