top of page
Caută

Zâmbetul fermecător



Evenimentul Night to Shine reușește în fiecare an să mă surprindă. La fel ca și anii trecuți și în acest an am încercat să identific ce anume mă surprinde sau ce anume îl face deosebit, chiar dacă există o anumită rutină în desfășurarea lui. N-am reușit să identific, dar a reușit din nou să mă surprindă. N-am reușit pentru că e vorba de un cumul de factori care fac lucrurile să fie speciale.

Suntem obișnuiți ca la evenimente festive să vedem oameni cu zâmbetul pe buze. Așa facem toți. Chiar dacă avem în viață furtună, pe fața noastră se vede că ar fi senin. Suntem obișnuiți să facem asta. Ei bine, aici e ceva diferit. Vezi zâmbet pe fața celor care au o permanentă furtună în viața lor. Să auzi că în 90% din timp are dureri, datorită spinei bifide cu care s-a născut (chiar dacă acum are 20+ ani) și să vezi zâmbet pe fața ei, parcă zâmbetul meu acoperind o ceartă trecătoare pălește în comparație cu furtuna continuă din viața acelei persoane. Sau să vezi o mamă care este în așteptarea unui verdict sumbru din partea medicilor, zâmbind printre lacrimi pentru primirea și bucuria pe care o primește fiul ei, de care cine se va îngriji, dacă ea nu va mai putea? Și cu toate acestea… zâmbetul e prezent, chiar dacă probabil sunt momente în care el lipsește cu desăvârșire… pentru o lungă perioadă. De ce să zâmbească atunci acești oameni?

Suferința în tăcere și singur te înfrumusețează într-un fel în care nu se poate descrie. Mulți dintre ei au parte de multă tăcere în jurul lor și probabil de și mai multă singurătate și în tot acest timp lipsit de zâmbet, se conturează un zâmbet fermecător pentru când ies din singurătate. Și probabil acesta-i un lucru special la acest eveniment și ar trebui să facem acest zâmbet fermecător să fie mai des văzut între noi. Dar cred că există o componentă superioară care se adaugă acestui zâmbet fermecător în viața celor care au spus: „Tu rămâi sigur, rămâi un adăpost / Tu rămâi Mare, când viața-i fără rost / Tu rămâi Stăpân, când simt că nu mai pot”. Oamenii aceștia care trăiesc lângă Domnul și au găsit pace cu stare lor, zâmbetul lor fermecător devine vindecător pentru noi și pentru societate. Acesta-i lucrul special la acest eveniment - Cristos care transformă zâmbetul fermecător al anilor de tăcere și singurătate în zâmbetul vindecător pentru societate. (Recomandare: a se citi pe fundalul cântării menționate mai sus :) )

0 comentarii
bottom of page