top of page
Caută

Încrederea…




Unul din lucrurile care din păcate se deteriorează tot mai mult în vremurile pe care le trăim este încrederea. Acuma, ne putem uita la această problemă și să începem (sau să continuăm) să fim pesimiști – să ne descurajăm și să nu mai vedem soluții și rezolvare. Dar nu în felul acesta vreau să ne uităm la această situație. Da, încrederea este tot mai erodată în societate. Pe de o parte devenim pe zi ce trece tot mai suspicioși față de ceea ce vedem în jurul nostru, neîncrezători în oameni, informații, știri etc. Pe cealaltă parte, pe bună dreptate, cei care ar trebui să fie „generatori” (dacă putem spune așa) de încredere eșuează în a face asta. Mass-media prezintă jumătăți de adevăr, în cel mai bun caz și purul neadevăr în cele mai multe cazuri. Instituții create tot de noi, eșuează și ele să fie credibile – acum ne cer un lucru și mâine se schimbă totul. Nu intru în discuția despre Biserica instituționalizată, că este prea dureroasă.

Încrederea este unul din acele lucruri care vine greu, iar dacă pleacă, pleacă repede. E nevoie de timp să o clădești și de o secundă să o distrugi. Este nevoie de o perioadă de timp în care să acționezi metodic, constant și într-o singură direcție ca să clădești încredere și de o clipă de nebunie s-o pierzi. Probabil acesta este și motivul principal pentru care încrederea este tot mai rară azi: nu mai suntem dispuși să fim constanți, vrem să ne putem răzgândi, nu mai punem preț pe onoare și cuvânt. Ce este de făcut?


Să ne trezim! Că dacă vrem să vedem Raiul trebuie să ne îndeletnicim cu încrederea. Trebuie să fie o valoare a vieții noastre în relația cu Cel care ne pregătește acel loc și pe cale de consecință, în relație cu cei din jurul nostru. Trebuie să revenim la definiția simplă a credinței. Spui că tu crezi?? Spui că ai credință? Foarte bine. „… credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite…” (Evrei 11:1) Credința este încredere! Este o încredere în Cel care nu dezamăgește! Este o încredere în Cel care cunoaște totul, în Cel care ține totul în mâna Lui. Încrederea ta în Domnul nu va fi înșelată niciodată! El este Singurul despre care putem spune acest lucru! Poate că nu mai ai încredere pentru că ai fost dezamăgit, poate pentru că încrederea ți-a fost trădată. Dă-mi voie să spun cu toată convingerea: Domnul nu trădează încrederea! Iar dacă spunem că avem credință, atunci înseamnă că ne-am pus încrederea în El. Asta face toată diferența! Încrede-te în El!

0 comentarii
bottom of page