top of page
Search

Principii și mulțumire!




Sunt multe opțiunile ce le avem la îndemână în ziua de azi. Mă refer la alegeri de zi cu zi. Avem o grămadă de opțiuni în ceea ce privește mâncare, haine, case, mașini, echipamente sportive, culori, forme etc. Mai mult, în această perioadă, avem și opțiunile de oameni pentru administrația locală (dar nu intrăm în acel subiect, că nu știu de ce din acest subiect nu ieșim calmi). Mai mult auzim tot felul de păreri, despre toate cele enumerate mai sus și de cele mai multe ori ne trezim cu păreri total contradictorii.


Dacă asta se întâmplă cu produse, mâncare și alte cele, vedem o pleiadă de creștini având comportamente și atitudini contradictorii, de cele mai multe ori producând confuzie în fața celor care privesc. Intenția mea nu este să aduc ideea unei uniformizări a creștinului, ci să scot în evidență ceea ce apostolul Pavel ne învață în scrierile sale, descriind de multe ori ce înseamnă un creștin autentic și trasând niște principii pentru o viață creștină adevărată. Dacă tot ne interesează criterii și statistici, ce-ar fi să ne uităm la criteriile și principiile trasate de Scriptură.


Ceea ce este frumos la Pavel este că el a trasat principii pentru trăirea creștină autentică, vorbind liber despre lucruri din jurul celor din Corint, astfel încât ei să înțeleagă. Dacă vrei să știi dacă o faptă de-a ta a fost potrivită sau nu cu viața unui creștin, uită-te la ce zice Pavel: „Căci ajutorul dat de darurile acestea nu numai că acoperă nevoile sfinților, dar este și o pricină de multe mulțumiri către Dumnezeu.” (2 Corinteni 9:12). De multe ori ne întrebăm dacă am făcut bine ceea ce am făcut. Găsim aici atât modul în care să acționăm, cât și verificarea dacă ceea ce am făcut a adus onoare Numelui lui Dumnezeu. Oare câte din acțiunile noastre au produs mulțumiri lui Dumnezeu pentru ceea ce am făcut? Pe de altă parte, cât de mult suntem mulțumitori oamenilor și cât lui Dumnezeu pentru ceea ce se întâmplă, avem și suntem în viața noastră?


Sporește în fapte bune pentru că în felul acesta aduci onoare Numelui lui Dumnezeu, iar pentru tot ceea ce ți se întâmplă, pentru tot ceea ce ești, pentru tot ceea ce ai, pentru biruință și înfrângere, pentru bucurie și întristare, pentru… nu uita să aduci mulțumiri Celui care te-a făcut, te ține în Mâna Lui și te-a mântuit pentru gloria Numelui Său!

0 comments
bottom of page