top of page
Search

Relaxați, dar dedicați!




Se tot vorbește în ultima perioadă despre relaxare… drept vorbind este nevoie! Mai degrabă s-ar putea numi: restaurarea libertăților cetățenești. Că dacă ne-am obișnuit cu ele (până anul trecut) atunci ni se pare normal să le primim înapoi. Și așa este.


Dar să nu uităm totuși să-I mulțumim Domnului chiar și pentru aceste libertăți cetățenești. Și nu vreau să fac acum o pledoarie pentru cei care au luptat pentru libertate/libertăți, ci doar să amintesc de nevoia de a fi recunoscători pentru multe libertăți (cu toate restricțiile) de care ne putem totuși bucura (vorba aceea, s-ar putea să nu ne mai putem bucura prea mult fără o împunsătură în mână 🙂 ).


Dar revenind la relaxare să nu uităm că Biserica lui Isus Cristos nu are timp de relaxare. Pavel aseamănă trăirea bisericii cu o luptă sau cu o alergare. Dacă vrei să câștigi lupta sau dacă vrei să finalizezi bine cursa, nu te poți relaxa – sau dacă te poți, o faci luptând. La fel cum, spun unii, se relaxează când fac un anumit lucru, la fel relaxarea noastră înseamnă a continua lupta. Dacă ne putem relaxa față de anumite măsuri luate în ultimul an, nu înseamnă că și spiritual facem la fel. Din punct de vedere spiritual, al luptei cu dușmanul interior (firea) și al celui exterior din locurile cerești (diavolului cu a lui cohortă), trebuie să fim mereu în alertă. La fel a fost și până acum, așa trebuie să rămână și de acum încolo.


Relaxarea în domeniul spiritual înseamnă înfrângerea în cel mai important lucru din viața noastră. Aici e bătălia esențială pe care o avem de dat și aici trebuie să ne dăm noi înșine „toate silințele” și să ne sprijinim unii pe alții. Aici este domeniul în care trebuie să pășim cu credincioșie înainte. Asta este cărarea care trebuie mereu bătătorită. Aici este locul unde victoria finală aduce bucurie deplină. Aici este locul unde să mergem „din putere în putere”. Aici trebuie să înflorim la fel ca mugurii care explodează la viață, plini de viață.


Aici și acum este momentul să urmăm călăuzirea Duhului Sfânt care ne-a fost dat ca Mângâietor și Călăuzitor până când Cristos va reveni. Aici și acum este momentul să-ți dedici timp pentru Împărăția lui Dumnezeu și să trudești neînfricat și neobosit pentru că El merită și pentru că semnele revenirii Lui se tot adună, iar puzzle-ul prinde tot mai mult contur. În lupta spirituală nu este loc de relaxare. Ea este continuă și dură, dar nu suntem singuri. Mântuitorul prin Mângâietorul este înaintea noastră și ne așteaptă să-L urmăm… până la victoria finală care aduce bucuria deplină!

0 comments
bottom of page